Meny

Hudpleie for menn

Huden til menn er ofte fetere og grovere enn kvinnens. Selv om menn ofte har en fet hud kan den være fuktfattig – og det er derfor viktig med produkter som tilfører mye fukt uten at de er for fete.

Først og fremst bør menn bruke produkter som er beregnet for nettopp menn. Dette er fordi menn og kvinner har ulik hud. Menns hud er både  tykkere og grovere, i tillegg har den høyere talgproduksjon, som fører til fetere hud. Selvfølgelig har menn også ulike hudtyper, om du er usikker på hvilken hudtype du har, kan du enkelt få vite dette av våre terapeuter ved å la en av oss se på huden din.

Det er spesielt to ting som kjennetegner menns hud: mange og grove terminalhår (skjegg) og høy talgproduksjon i talgkjertlene. Begge forhold skyldes økt binding av mannlig kjønnshormon til mottakere i hår- og talgkjertler. Dette kan føre til problemer som:

En løsningsorientert mann trenger også behandling i en stresset hverdag. Vi skreddersyr behandling for din hud og problem og gir i tillegg personlig veiledning og råd om pleie og produkter for din hud.

Bruk produkter for menn

Om du ikke har noen store hudproblemer som for eksempel uren hud (kviser) eller
veldig tørr hud, kan du gå ut i fra at du har en normal hudtype.

Rens huden

Et godt renseprodukt er helt nødvendig når det gjelder hudpleie. I løpet av dagen samler det seg støv, forurensning og fett på ansiktshuden, som tetter til porene. Mange menn vasker seg med vanlig såpe, dette er alt for sterkt for huden i ansiktet. Såpen kan tørke ut huden og i verste fall føre til soppdannelse.

Bruk renseprodukter som er beregnet for ansiktet, i tillegg til å være tilpasset din hudtype. Slik får du renset vekk alt overskuddsfettet og skitt før du tilfører fuktighet. Det er viktig å rense huden siden både om morgene og om kvlelden.

Skrubbekrem kan gjøre stor forskjell

På huden samles det døde hudceller, som kan gjøre at huden ser matt og gusten ut. Skrubbekornene gjør at de døde hudcellene i ansiktet skrubbes av, og huden under kommer fram. Dette gir en mye friskere og glødende hud, i tillegg klarer fuktighetskremen å virke bedre på huden. Det er supert å bruke skrubbekrem før barbering, siden kornene løfter hårene, jevner ut huden og gjør at barberingen blir tettere.

Fuktighetskremen er det viktigste produktet.

Kremen gir ikke bare fuktighet, men også beskyttelse mot ytre påvirkninger som sol og forurensing. Barbering kan også gjøre huden tørr og sår, da er det viktig å tilføre fuktighet etterpå. Fet hud trenger ikke alltid fuktighetskrem, men det er en fordel å bruke et fuktgivende produkt tilpasset din hudtype uansett, for å beskytte huden.

Bruk alltid solkrem i solen. Det forebygger både hudkreft og rynker. 90 prosent av aldringsprosessen i huden skyldes sollys. Dessuten får du grovere og tørrere hud og rynker og pigmentforandringer.

Det lønner seg å bruke øyekrem rundt øynene

Huden rundt øynene er mye tynnere enn i resten av ansiktet, derfor er dette området ekstra utsatt for rynker og poser. Huden er også mer sensitiv, derfor lønner det seg å bruke en egen øyekrem rundt øynene.

INTERESSERT I Hudpleie for menn?