IPL behandling

En av de mest populære behandlingsformene som tilbys av Min Hud er IPL-behandling. IPL-behandlingen kan hjelpe deg med å bli kvitt sprengte blodkar og pigmentflekker / fødselsmerker.

Hva er IPL behandling?

IPL (Intens Pulsed Light) er en skånsom og effektiv behandlingsform som benytter seg av lysenergi for å behandle ulike hudproblemer. Ved å sende pulser av lys ned i huden, kan IPL behandlingen ødelegge pigmentceller og redusere blodkarene som gir utvidede årer og sprengte blodkar. Dette resulterer i en jevnere og mer ensartet hudfarge.

IPL behandling av sprengte blodkar

IPL brukes til å behandle kappilærer og couperose ved å sende sterke lyspulser med spesifikke bølgelengder inn i blodet. Dette fører til at blodkaret skades, og det gradvis forsvinner i løpet av et par uker. Behandlingen kalles selektiv fotokoagulering fordi kun det aktuelle området behandles, og nærliggende vev ikke skades. Under behandlingen kan man kjenne små stikk, men huden kjøles ned med isposer og beroligende krem etterpå.

IPL behandling av pigmentflekker/fødselsmerker

Ved IPL behandling av pigmentflekker/fødselsmerker blir lyset absorbert i melaninet og omdannet til varme som ødelegger/sprenger melaninet. Brune flekker kan skyldes for mye soling uten beskyttelse, eller hormonelle årsaker. Før behandlingen anbefales det å ta et VISIA bilde for å kartlegge mengde, dybde og type av pigment.

Fordeler med IPL behandling

Viktig å være klar over

Selv om IPL behandling kan være en rask og effektiv løsning for ulike hudproblemer, er det viktig å merke seg at resultatene kan variere fra person til person. Det er heller ingen garanti for at alle blodkar eller pigmentflekker vil forsvinne helt etter behandlingen.

Det er også viktig å merke seg at noen personer kan være mer sensitive for denne typen behandling enn andre, og det er derfor viktig å snakke med en kvalifisert fagperson før du tar IPL-behandling. Risikoen for bivirkninger er svært lav, men noen personer kan oppleve økt pigmentering eller blå/sorte flekker på huden. Disse bivirkningene er vanligvis midlertidige og vil forsvinne av seg selv innen to uker.

Andre populære behandlinger