Skleroterapi

Mange plages av synlige, sprengte blodkar på bena. Fjerne dem kan gi lettere og mindre slitne ben, samt et bedre kosmetisk resultat.

Skleroterapi hos Min Hud

Mange sliter med sprengte blodkar og spindelvevsårer på bena,
de kan være røde eller blålige i farge og minner om spindelvev eller tynne tråder, noen synes de er skjemmende fordi de synes godt. De er ikke helsefarlige, men kan allikevel være en stor plage. Ved å fjerne dem, kan bena føles lettere og mindre trette i tillegg til at man får et flott kosmetisk resultat.

Behandlingen

Området som skal behandles desinfiseres, deretter injiseres et stoff i årene som irriterer åreveggene og gjør dem klebrige. Årene klapper sammen og dermed hindres blodgjennomstrømningen.
Kroppen vil senere bryte ned ødelagte årer, som igjen vil transporteres vekk ved hjelp av mikrosirkulasjonen i kroppen. Årene som er blitt behandlet vil i de fleste tilfeller få en brunlig farge, pga ferritinet (jernet) i blodet som sitter igjen i årene. Dette vil forsvinne i løpet av 6-12 uker. Det er vanlig med 1-3 behandlinger pr ben, med ca 2-6 ukers intervaller.

Etter behandlingen

Husk å ta med kompresjonsstrømper til timen da disse tas på umiddelbart etter behandlingen. Disse skal dekke det behandlede området og brukes kontinuerlig i 48 timer, deretter 14 dager på dagtid. Unngå hard fysisk aktivitet i samme tidsrom, men du må gjerne gå daglige turer og utføre lett mosjon. Man bør også unngå å svømme i klorvann, ta dampbad, badstu, samt massasje og lignende de neste 2-3 dager.

Effekt av behandlingen

Effekten er permanent, men det kan med tiden dannes nye sprengte blodkar.

Bivirkninger

Behandlingen kan gi en liten reaksjon i huden, spesielt rødme, blåmerker, lokal hevelse og lett kløe er vanlig i en kort periode etter.
Årene vil være litt mer synlig den første tiden etter behandlingen, for deretter å gradvis forsvinne mer og mer.

Hvem kan ikke behandles

Gravide, ammende og blødere behandles ikke. Det finnes visse sykdommer og tilstander som er kontraindisert for skleroterapibehandling. Du blir alltid bedt om å fylle ut helseopplysningsskjema når du kommer til time, her går vi igjennom din medisinske historie slik at du kan føle deg trygg på at behandlingen passer for deg.

Andre behandlinger